Maker Faire Yearbook 2023

Projects

  • Reset
Found 44 Results

MachLAB

Faire: Zagreb
Maker: MachLAB
Home: Zagrebacka zupanija, Croatia
achLAB je tvrtka koja je specijalizirana i posluje od 2021. god. u području 3D modeliranja, 3D printanja, laserskog rezanja i graviranja, a uskoro planiramo i plasirati naš novi - MachLAB ML1 3D printer koji će imati mnogobrojne prednosti i dodatke

MyMachine Hrvatska

Faire: Zagreb
Maker: Zrinka Valetić
Home: Grad Zagreb, Croatia
MyMachine Hrvatska aktivan je od 2020 godine kada je pokrenuti od strane Instituta poduzentičkog obrazovanja i inovacija kao koordinatora, te udruge Fablab i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu kao osnovnih partnera.

Radiona.org – Zagreb Makerspace

Faire: Zagreb
Maker: Radiona.org
Home: Zagreb, Croatia
Radiona.org is a non-profit organisation and citizen lab consisting of makerspace/hackerspace, media art lab, Repair Café, inclusion lab and residence program founded in 2011.

STEM Sesvete

Faire: Zagreb
Maker: Udruga Zelene i plave Sesvete
Home: Grad Zagreb, Croatia
Svrha ovog projekta je promocije novih tehnologija. Naša želja je postati jedan od manjih centara za razvoj (digitalnog) stvaralaštva u Sesvetama. Cilj nam je potaknuti djecu i mlade na kreativnost i stvaralaštvo kroz kontakt s novim tehnologijama.

Kreativne 3D radionica

Faire: Zagreb
Maker: ORR Svi smo protiv
Home: Europa, Croatia
Kreativna 3D radionica potiče kreativnost kroz trodimenzionalnu umjetnost i dizajn. Sudionici uče modeliranje i izražavaju svoju jedinstvenu viziju kroz umjetničke instalacije. Potiče maštovitost, timski rad i tehničke vještine.

ZTK Dubrovnik – Bioluminiscentni crteži

Faire: Zagreb
Maker: Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Home: Dubrovačko-neretvanska županija, Croatia
Posjetiteljima ćemo predstaviti dio naših DIY projekata i aktivnosti. Na štandu ćemo osim izložaka imati i pop-up radionice bioluminiscentnih crteža. Najmlađi posjetitelji će prvo obojati crtež, a zatim spojiti jednostavni strujni krug.

Open Minds

Faire: Zagreb
Maker: FabLab
Home: zagreb, Croatia
Open Minds bavi se radikalnom inkluzijom i podizanjem svijesti o navedenoj problematici. Kroz interaktivne kartice i igru razmišljanja podiže se svijet o problemima i situacijama u kojima se mogu naći osobe s manje mogućnosti (zdravstvene, životno si

UDRUGA INNCRO-IT

Faire: Zagreb
Maker: Udruga INNCRO-IT
Home: Brodsko-Posavska županija, Croatia
Udruga INNCRO-IT predstavlja svoj rad i projekte za 2022./23. godinu, s posebnim naglaskom na projekt ESSB BY INNCRO-IT. Posjetite nas na našem štandu s tehnološkim inovacijama i edukativnim materijalima! Vidimo se!

Voogle hardware conference

Faire: Zagreb
Maker: Lucija Bakulić
Home: Varaždinska županija, Croatia
This friendly and engaging event will cover a broad range of topics, offering insights into emerging hardware technologies, practical advice on starting a hardware business, and discussions on the ethical implications of advancements in AI.

STEM Sesvete

Faire: Zagreb
Maker: Goran Koleski
Home: Grad Zagreb, Croatia
Želimo poticati učenje koje nije u “ladicama” i ne uključuje činjenice koje su pohranjene u toj “ladici”, već znanja koja se mogu iskoristiti.

UR Institut & Udruga inovatora Dubrovačko-neretvanske županije

Faire: Zagreb
Maker: UR Institut & Inovatori DNŽ
Home: Dubrovačko-neretvanska županija, Croatia
Prezentiramo aktualna dostignuća; - Nedavno razvijeni i patentirani stroj WSU-3000, za obradu sirove vune u proizvodnji gnojiva i repelenta - Inovativnu molekulu Yellow K2 s potencijalnom uporabom kao lijek nove generacije protiv bolova i upala.

INSPIRE 3D Print Store

Faire: Zagreb
Maker: Karlo Lovnički
Home: Grad Zagreb, Croatia
INSPIRE 3D Print Store - Hrvatska internetska trgovina, specijalizirana za prodaju i distribuciju 3D printera i opreme za 3D printanje. Autorizirani smo zastupnici renomiranih proizvođača SUNLU i Polymaker.

STEMerica

Faire: Zagreb
Maker: STEMerica
Home: Zagreb, Croatia
Project Stemerica project promotes and brings steam areas closer to children and young people

uređaj za bezručno obuvanje cipela

Faire: Zagreb
Maker: Bruno Peternel
Home: Kranjska Gora, Slovenia
za sve koji smo malo ljeni, ili se nam žuri, ili imamo pune ruke stvari, super rešenje za brzo i bezručno obuvanje cipela je tu 😉

SCOPE

Faire: Zagreb
Maker: FabLab
Home: Zagreb, Croatia
Promocija znanosti i tematske mreže STEAM.

Makerspace Varaždin

Faire: Zagreb
Maker: Ivan Todorovic
Home: Varaždinska županija, Croatia
Makerspace Varaždin is a space for makers, enthusiasts, and DIY-oriented people where they can achieve their plans by using our tools and machines. We offer education and mentorship through the process of creating, as well as supporting makers.

STEAM SHOW

Faire: Zagreb
Maker: Tin Valetić
Home: Grad Zagreb, Croatia
Projekt „STEM show“ provodi se tijekom školske godine, a njegov cilj je popularizirati STEM područje kod djece na zabavan način te unaprijediti, u prvom redu, prirodoslovnu pismenost učenika osnovnih škola.

PicoBot

Faire: Zagreb
Maker: Croatian Robotic Association
Home: Grad Zagreb, Croatia
We will present a new prototype robot based on a Raspberry Pi Pico board and RP2040 controller. The device can be programmed with both micropython and Arduino IDE. Would you like to see this project in the classroom or as your next robotics project?

Da Vincijev kod

Faire: Zagreb
Maker: Ninja kornjačice
Home: Vukovarsko srijemska županija, Croatia
Lonardo da Vinci konstruirao je most čiji je remake izrađen na 3D printeru i koji će se sklapati na štandu. Pokazat ćemo na neNewtonovskim tekućinama da primjena sile nije uvijek rješenje. Vidjet ćete kako se fotoelektrični efekt uklopio u umjetnost.

Hrvatski tradicijski nakit

Faire: Zagreb
Maker: Udruga Etnoraj -ogrlice
Home: Zagreb, Croatia
Udruga Etnoraj -ogrlice izrađuje hrvatski tradicijski nakit od staklenih perlica( kraluši, đunđevi...). Također izrađuje i dijelove hrvatskih narodnih nošnji (oglavlja, paculice, parte, cuban i sl)

glazbeno-likovna radionica učenika Glazbene škole Zlatka Grgoševića

Faire: Zagreb
Maker: učenici Glazbene škole Zlatka Grgoševića
Home: croatia, Croatia
Koncertom i radionicom želimo privući pozornost javnosti da se zgrada Sljeme što prije uredi za potrebe održavanja nastave učenika naše škole, prema postojećem projektu.

Kreativni tehničari

Faire: Zagreb
Maker: Sanja Kovačević
Home: Grad Zagreb, Croatia
Prezentacija kreativnih, inovativnih i projektnih radova učenika osnovnih škola Grada Zagreba i njihovih mentora u provedbi nastave Tehničke kulture, kao i u izvannastavnim aktivnostima te natjecanjima i projektima.

EKO RALICA

Faire: Zagreb
Maker: Mihael Stanković
Home: Zagreb, Croatia
Eko Ralica se sastoji od gusjenica koje su pogonjene s dva istosmjerna motora kojima se upravlja pomoću Arduina koristeći daljinski za TV. Ralica sortira otpad u za to predviđena mjesta.

Limitless Flyer RC model

Faire: Zagreb
Maker: Robert Ljubek
Home: Grad Zagreb, Croatia
Predstavljamo Limitless Flyer daljinski upravljan model zrakoplova namijenjen kao STEAM pomagalo u izvannastavnim projektima. Model je namijenjen učenicima osnovnih, srednjih škola i nastavnicima kao početnički modela za učenje letenja RC zrakoplova

Do Not Miss out on Early Bird Tickets to Maker Faire Bay Area!

Days
Hours
Minutes
Seconds