Maker Faire Yearbook 2023

Projects

  • Reset
Found 72 Results

Tech Playgrounds robots en plastic recycling

Faire: Eindhoven
Maker: Tech Playgrounds
Home: Nederland
In Tech Playgrounds gaan Eindhovense techies wekelijks in werkplaatsen in de stad aan de slag met hun handen. Ze showen hun zelfgebouwde machines om plastic te recyclen, geïnspireerd op Precious Plastic Project. In samenwerking met Brunel Foundation! Ook is ons FTC-robotteam Zappp aanwezig. Zij gaan live aan hun robot werken en hacken zo het weekeinde door. Ze zoeken nieuwe teamleden, dus jongeren van 14-18 jaar kunnen meteen kennismaken! Jeugdwerkers geven ook uitleg over de Tech Playgrounds.

Captain Salazar

Faire: Eindhoven
Maker: Kristel van Driel
Home: Nederland
Cosplay van Captain Salazar vergezeld door één van zijn zombie haaien (uit de Pirates of the Caribbean film). Deelnemer Eindhoven Crazy Parade op zaterdag.

MAD makerspace

Faire: Eindhoven
Maker: MAD emergent art center
Home: Afghanistan
De MAD emergent art center Makerspace is een locale faciliteit voor makers, gevestigd in Stadslab Eindhoven. Op de Maker Faire is dit de helpdesk voor makers en publiek. Heeft je Cosplay outfit een spoedreparatie nodig? Is je brilmontuur defect, of heb je een ander repareerbaar probleem? Kom naar de McGyver desk!

FIRST Teams

Faire: Eindhoven
Maker: Robotics TeamPi
Home: Nederland
Wij zijn Robotics TeamPi, ProBotiX en Casimir Tech, robotteams die deelnemen aan zowel de FIRST Robotics Competition als de FIRST Tech Challenge. Elk jaar bouwen we een nieuwe robot om deel te nemen aan de wedstrijden. Onze teams bestaan voornamelijk uit jongeren met een passie voor techniek.

Wifi bestuurde hovercrafts

Faire: Eindhoven
Maker: Yvon Masyn
Home: België
Bouw een luchtkussenvoertuig en bestuur het met je smartphone. Deze hovercraft heeft een wifi module waarmee je de motor en stuurvin bedient. De onderdelen al voorbereid, zodat je na 20 minuten bouwen al aan het spelen kan. Daarna maak je de onderdelen weer los voor de volgende maker. Deze gratis workshops zijn om: 11u30 12u15 15u00 15u45 Reserveren aan de stand. Wil je een eigen WiFi bestuurde hovercraft, dan kan je een kit kopen in de shop aan 35 EUR.

Robot arm met XBox controller & 3D Printers

Faire: Eindhoven
Maker: Meuwissen Machinebouw
Home: Nederland
Bestuur zelf een industriële ABB IRB2000 S3 robot met een xbox controller! Deze robot van Meuwissen Machinebouw is voor het eerst geproduceerd in 1986 en kan nu worden bestuurd met een xbox controller doormiddel van een raspberry pi en zelfgemaakte besturings-electronica. Verder stelt Mino nog twee bijzondere 3D printers tentoon: Een 5 assige printer, en een volledig zelf gebouwde dual extruder core-xy printer.

ASML en De Ontdekfabriek spelen met licht

Faire: Eindhoven
Maker: ASML en De Ontdekfabriek
Home: Noord-Brabant, Nederland
Spelen met licht! Wist je dat het belangrijkste onderdeel van heel veel apparaten, zoals je telefoon, een chip is? Chips worden met behulp van een superdun lichtstraaltje gemaakt. Het lichtstraaltje brandt tekeningen op een schijf en dat wordt de chip. Tijdens de MakerFaire kun je zelf een een tekening verkleinen en deze op een dia zetten. Die zet je in een kleine projector die je zelf in elkaar zet. Met de projector en de lamp op je telefoon kun je je eigen tekening overal op projecteren.

DIY-BCI

Faire: Eindhoven
Maker: Seann Jewall
Home: Nederland
DIY — BCI teaching toolkit, is to emphasise the connection through the process of self-making with a device that communicates with one‘s inner world. It combines the therapeutic craft of self-making and building self-esteem along the way of designing your own personal cap, inspired by your own visualisation for your own feedback, and with each cap I hope to inspire others.

Junai

Faire: Eindhoven
Maker: Nedji Yusufova
Home: Nederland
Junai finds inspiration in nature to create accessible solutions that foster harmony between human-made products and the environment. As a foundation focused on developing home compostable biomaterials, we are excited to showcase our newly-launched open source extruder design and 3D printer range at the fair. Explore our carefully curated selection of materials and witness captivating printing demonstrations. Join us on this inspiring journey towards sustainable creativity!

Bouw je BEP

Faire: Eindhoven
Maker: Joel van Wijngaarden
Home: Nederland
De Bouw je BEP robot-kit is uitdagend, innovatief en kunnen kinderen zelfstandig werken aan technische vaardigheden en een makers mindset. Daarnaast streven we ernaar om leraren te ondersteunen, zodat ze techniek kunnen integreren in hun onderwijs zonder dat ze zelf uitgebreide technische kennis nodig hebben. Hierdoor kunnen alle scholen, leraren en kinderen profiteren van de vaardigheden die Bouw je BEP biedt, waardoor ze kunnen groeien en zich ontwikkelen in de wereld van technologie.

Podcasts luisteren en maken

Faire: Eindhoven
Maker: Tjeerd van den Elsen
Home: Nederland
Ontdek je stem als verteller, maar ook als instrument. Laat je oren het werk doen. Maak een podcast of luister ontspannen naar een van de mooie verhalen op kinderpodcasts.nl. We spelen elk uur een quiz waarbij je kans maakt op leuke luisterprijzen.

Torren van Ko Keever

Faire: Eindhoven
Maker: Jack Vreeke
Home: Nederland
Het wordt een presentatie van circulaire assemblages. Dat wil zeggen, dat Ko Keever een aantal 3-dimensionale woordspelingen heeft gemaakt met onderdelen van allerlei apparaten in de vorm van torren, die niets te maken hebben met insecten, maar met woorden die eindigen op -tor. Bijvoorbeeld een perforator, die samengesteld is uit een echte perforator, een gedeelte van een carbidlamp en een zwart geverfd koperen keteltje. Bij elke tor is een korte humoristische beschrijving van de eigenschappen.

FabCreator Lasers

Faire: Eindhoven
Maker: FabCreator
Home: Nederland
Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. FabCreator CO2-laser snijmachines zijn ontworpen om door iedereen gebruikt te kunnen worden! Kom langs om de techniek te ontdekken!

FIRST® Tech Challenge robotica

Faire: Eindhoven
Maker: Stichting STEAMup / FTC Benelux
Home: Nederland
FIRST® Tech Challenge is een robotica lesprogramma voor jongeren vanaf 12 jaar. In teamverband ontwerpen, bouwen en programmeren zij robots. Het lesprogramma’s is echter veel meer dan het werken aan robots. Het doel van het programma is om jongeren te motiveren onderwijs en carrièremogelijkheden in wetenschap en technologie na te streven, waarbij ze tegelijkertijd belangrijke 21-eeuwse vaardigheden ontwikkelen. Tijdens de Maker Faire geven teams van diverse scholen interactieve demonstraties

HCC! FotoVideo

Faire: Eindhoven
Maker: HCC!FotoVideo
Home: Nederland
Via een filmpje wordt het een en ander over foto's en filmpjes maken verteld. Vragen kunnen beantwoord worden.

fibrations

Faire: Eindhoven
Maker: anthony litjes
Home: Nederland
Fibrations is een interactief beeld dat reageert op voorbij gangers. Het laat de trilling zien van onze bewegingen en bestaan, zoals als in golven beweegt en reageert op elkaar in een geconditioneerde omgeving.

e-NABLE Nederland

Faire: Eindhoven
Maker: Stichting e-NABLE Nederland
Home: Nederland
E-NABLE is een wereldwijde community van vrijwilligers die letterlijk levens verandert. Met behulp van 3D-printers maken ze hand- en armprotheses voor kinderen met een reductiedefect. Dankzij een systeem van scharnieren, elastiekjes en touwtjes kunnen ze hun ‘robot’-hand openen en sluiten, zodat hiermee iets kunnen vastpakken. Door de mooie kleuren en decoraties, die ze zelf mogen kiezen, wanen ze zich een prinses of misschien zelfs ook een superheld.

Makerspace Delft

Faire: Eindhoven
Maker: Paulina Żurawska-Grendysz
Home: Nederland
Experience Makerspace Delft at Maker Faire! See your photographs come to life as Delft Blue tiles with our unique 3D printer. Moreover, you will see our community-made 3D scanner and delve into a world of limitless creativity with many other projects built by our members. Join us to celebrate the joy of making and explore the future of innovation together!

HCC!m: Bestuur je modelspoorbaan met je computer

Faire: Eindhoven
Maker: HCC!m
Home: Nederland
HCC!modelbaanautomatisering richt zich op het besturen van modelbanen (treinen en auto’s) met computers of losse elektronica voor beginners, herintreders en leden met meer ervaring en kennis. Wil je je modelbaan (verder) automatiseren of heb je belangstelling voor het automatiseren van modelspoorwegen met behulp van computers/elektronica? We informeren je graag!

HCC!zuidoost-brabant: lezingen, inloop, werkgroepe

Faire: Eindhoven
Maker: HCC!
Home: Nederland
HCC!zuidoost-Brabant organiseert activiteiten van 3D-printen tot kennisoverdracht door het geven van presentaties, van machineborduren tot modelbaanautomatisering, flightsimulation en nog veel meer. Onze bijeenkomsten zijn in Eindhoven en Helmond Je kunt hier terecht voor het bewerken van foto’s of video-opnamen maken en bewerken. We hebben meerdere locaties waar we hulp bieden bij het gebruik van computer, tablet of telefoon en nog veel meer. Laat je informeren en kom naar onze stand.

Ginowoodwork/Rubenwoodcraft

Faire: Eindhoven
Maker: Ruben Verschueren
Home: België
Toen Maker Gino een plastische hobby zocht, kwam hij als zoon van een schrijnwerker snel uit bij hout. Aanvankelijk houtsnijden, later gecombineerd met houtdraaiwerk en het maken van kleine ornamentele meubels. Maker Ruben begon met het boetseren van beeldjes in klei. Daarbij maakte hij mallen van hout, Vandaar ging het over een mini draaibank naar houtsnijden. Het resultaat: houten diertjes, paddenstoelen en andere handige of kunstige voorwerpen zoals prachtige vazen, schalen en veel meer.

home made arcade

Faire: Eindhoven
Maker: Joris Nuijten
Home: Nederland
Wie kent het niet de grijpmachine en de muntenschuiver van de kermis. ik wel want ik heb ze zelf nagebouwd van hout in de echte schaal als dat ze op de kermis staan. Ik heb deze kermis apparaten helemaal zelf gemaakt in de vakanties. Wil jij deze spellen ook proberen kom dan langs en neem een beetje contant geld mee dan neem je misschien ook nog een leuk prijsje mee naar huis.

AMI 6

Faire: Eindhoven
Maker: Tristan Kruithof
Home: Nederland
AMI6 maakt deel uit van een serie interactieve oldtimers geschikt voor kunst gerelateerde festivals en evenementen. Een Citroën met een flinke dosis positivisme danst, flirt en vliegt over straat. Een straatfenomeen met een eigenwijze persoonlijkheid speelt met het publiek, verrast en schept verwondering.

Droidbuilders Europe – R2 Builders

Faire: Eindhoven
Maker: Droidbuilders R2-Builders Europe
Home: België
Wij zijn de Europese afdeling van een internationale groep fans, die hun eigen replica robots bouwen uit het Star Wars-universum. We tonen graag ons werk tijdens evenementen en acties voor goede doelen.

Do Not Miss out on Early Bird Tickets to Maker Faire Bay Area!

Days
Hours
Minutes
Seconds