Maker Faire Yearbook 2023

Projects

  • Reset
Found 90 Results

Think Spatially About Data: Data Physicalization

Faire: Delft
Maker: Caiwei Zhu
Home: Zuid-Holland, Nederland
Heb je er wel eens aan gedacht hoe gegevens niet op papier, maar drie dimensionaal, tastbaar kunnen worden weergegeven, om gegevens speels en interactief te communiceren? Kom en ontdek creatieve en zinvolle manieren om gegevens weer te geven met allerlei eenvoudige materialen. Neem gerust je eigen gegevens mee. Daarnaast kun je bij ons ook origami maken! Dat is niet alleen leuk, maar ook een goede manier om je creativiteit en ruimtelijk inzicht te oefenen. Dit project is een samenwerking tussen het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft, de International School Delft en SellSTEM (Spatially Enhanced Learning Linked to STEM, een EU Horizon Onderzoeksproject). Wil je meer weten waarom ruimtelijk inzicht belangrijk is voor makers, gan dan naar https://sellstem.eu/ of lees onze blogs “biomimicry op de camping” en “waarom pabo-studenten ontdekhoeken ontwerpen” op https://www.wetenschapsknooppuntzh.nl/blog/

Delft Aerospace Rocket Engineering

Faire: Delft
Maker: Delft Aerospace Rocket Engineering
Home: Zuid-Holland, Netherlands
Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) is one of the most advanced student rocketry societies in the world. DARE aims to enable students to gain hands on experience in rocket science by developing cutting edge technologies to break records.

Creative coding for a drawbot

Faire: Delft
Maker: Roland Blok
Home: brabant, Nederland
Een life presentatie van het plotten tekeningen gemaakt met creatieve code. Met een plotter (tekenmachine) kunnen de resultaten van genererende code op papier gezet worden.

Product Design Cas Tours

Faire: Delft
Maker: Cas Tours
Home: Zuid-Holland, Nederland
De UY lamp is een balanceerlamp, vernoemd naar de vorm waarin de aluminium buizen zijn gebogen. De lampenkap en bollen zijn ge3Dprint. De lamp is makkelijk wendbaar doordat het om zijn as kan draaien en een groot bereik heeft.

Platkit

Faire: Delft
Maker: Platkit elastiekgeweren - Nick de Lange
Home: Noord-Brabant, Nederland
Platkit maakt verbluffend innovatieve geweren om elastiekjes mee af te schieten.Kom met elastieken schieten of bouw zelf een elastiekengeweer met een Platkit bouwpakket!

Compostable homeware by Yusufova

Faire: Delft
Maker: Nedji yusufova
Home: South Holland, Nederland
Door gebruik te maken van 3D-printen met thuiscomposteerbare biomaterialen, heeft Yusufova een reeks zeer aanpasbare en toegankelijke designerproducten ontwikkeld die zowel esthetisch als milieubewust zijn.

Koki’o

Faire: Delft
Maker: Luuk Meints
Home: Flevoland, Nederland
Koki'o is een kunstwerk dat samen met het publiek word gemaakt, het was afgelopen Highlight Delft al te zien in het park bij het station. Bij de Makerfare kan je zien en misschien zelfs deelnemen in het ontwerp en productieproces van een bloem voor het Koki'o veld.

Je maakt het op de Haagse!

Faire: Delft
Maker: Haagse Hogeschool Makers
Home: Zuid-Holland, Nederland
Kom je kijken naar onze demo's van de handbike, de 'disassembly robot' of onze zelfgebouwde pick-and-place robots? Bij de technische onderzoekers en studenten van de Haagse Hogeschool op de campus in Delft draait het vaak om Maken! We laten je graag kennismaken met onze prototypes.

Open Hardware workshop: Paper craft meets Internet of Things

Faire: Delft
Maker: Delft Open Hardware
Home: Zuid holland, Nederland
Tijdens deze workshop bouw je een papieren internet signaal. Door een kleine wifi microcontroller met een servo motor te verbinden gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je kan signalen die eerst alleen digitaal waren ineens fysiek voor je zien veranderen!

Virtual Reality Room TU Delft

Faire: Delft
Maker: TU Delft Science Centre
Home: Zuid-Holland, Nederland
Ervaar en bekijk projecten van de TU Delft in Virtual Reality. Deze showcase laat zien wat er allemaal gebeurd op de TU Delft en je mag ook zelf aan de slag!

Acrobot

Faire: Delft
Maker: Daniel Simu
Home: ZH, Nederland
Een circusartiest en een robot ontmoeten elkaar op het podium. Wat gebeurt er als een robot fysiek afhankelijk is van een mens om te kunnen balanceren? Kan een robot trucjes leren? Daniel Simu maakt samen met zijn Acrobot een unieke voorstelling over mechanica en circus. Dit project is gecoproduceerd door V2_ Lab voor de instabiele media.

Workshop OpenScad

Faire: Delft
Maker: MakerSpace Delft
Home: Zuid Holland, Nederland
Leer in deze workshop de basis van 3D ontwerpen met het OpenSource programma OpenScad. Voor deze workshop is geen voorkennis van 3D ontwerpen nodig. Na deze workshop kun je eenvoudige modellen maken met OpenScad.

Creatief met de micro:bit en Lego

Faire: Delft
Maker: Martine Segers
Home: Zuid-Holland, Nederland
Lego-creaties tot leven brengen. Dat kan met de micro:bit, een programmeerbaar mini-computertje, en speciale servomotortjes. Daarmee kun je van alles maken, zoals een waarzegger, kietel-robot, lopende kikker, Nee-bot, schietspel en escape-doolhof.

Zen met klei

Faire: Delft
Maker: Els Beemer
Home: Zuid holland, Nederland
KLEI een mooi product om mee te werken. Tegelijkertijd een scheppende en Zen volle bezigheid. Op de makerfaire kan je deze mooie vaardigheid beschouwen en ervaren.

015 Duurzaam | Deelstroom

Faire: Delft
Maker: Deelstroom
Home: zuid holland, Nederland
Wij zetten ons in voor het verduurzamen van Delft. We beginnen klein, in de wijk, in de buurt en bij bewoners thuis. Als je interesse hebt komen we ook bij je thuis. Daarvoor gaan we met bewoners in gesprek en ontwikkelen activiteiten om samen heel concreet aan een toekomstbestendig Delft te kunnen werken. Nieuwsgierig wat dit precies betekent?

KITE educatie – PROJECTEN EN LESSEN OVER KUNST EN TECHNOLOGIE

Faire: Delft
Maker: KITE educatie
Home: Zuid Holland, Nederland
KITE educatie laat kinderen experimenteren met nieuwe technologieën en fantaseren over maatschappelijke toepassingen hiervan. Bij KITE leer je denken in toepassingen, waardoor technische componenten net als verf, papier en een schaar onderdeel worden van een creatieproces. Technologie is geen doel, het is een middel. Het is maakbaar en vooral menselijk. KITE organiseert het educatie-programma bij Highlight Delft. Samen met de leerlingen filosoferen we en bouwen we een eigen wereld van karton en sensoren. Daarop laten we onze eigen verbeelding los door live te animeren op de iPads, die geprojecteerd worden op die nieuwe, kartonnen wereld. Tijdens de MakerFaire willen we de werkwijze van KITE laten zien, maar vooral zelf laten ervaren in een korte workshop van 1 uur.

Mixed projects from our Makerspace

Faire: Delft
Maker: Tom van Doveren
Home: Zuid-Holland, Nederland
We geven een bescheiden impressie van actuele, onderhanden of afgeronde projecten: de Gravity Bottle Opener (Sebastian, 30), de design car (Lucas, 9), de BeterMeter (Tom, Joeri, Georges). Andere interactieve projecten zijn te verwachten.

Samen technologie ontdekken met Junior IOT

Faire: Delft
Maker: Stichting Junior IOT
Home: NH, Nederland
Bij Junior IOT op de Maker Faire kan je als bezoeker zelf aan de slag. Solderen en electronica, lasersnijders, 3D printers, we nemen de hele makerspace mee. Zo vullen we een grote en gezellige maakplek waar jong én oud aan de slag kan!

The Kind Furniture

Faire: Delft
Maker: Antonio Chozas
Home: Zuid Holland, Nederland
Dit project wil afval verminderen en materialen die niet meer gebruikt worden een tweede kans geven door er meubels van te maken. Kom naar maker faire delft om de ontwerpen te zien, te kopen of je eigen 'scrap lamp' te bouwen!

Dogger: Quadruped Robot

Faire: Delft
Maker: Fabio Boekel
Home: Zuid-Holland, Nederland
Dogger is een viervoetige robot die vanaf de grond af aan ontworpen is. Het ontwerp maakt gebruik van een combinatie van bestaande onderdelen en 3D geprinte onderdelen. Het brein van de robot is een Raspberry Pi met daarop het robotic operating system (ROS) en Ubuntu. Wat Dogger uniek maakt ten opzichte van andere hobby viervoetige robots zijn de 'torque controlled' motoren. Dit in combinatie met een kleine vertraging doormiddel van snaren in de benen van de robot zorgt ervoor dat de benen kunnen meegeven. Momenteel kan Dogger wat kleine stappen zetten maar de volgende stap is om de robot beter te laten lopen via reinforcement learning in een simulatie omgeving. Ik wil graag jullie meer vertellen, uitleggen en laten zien over het project op de Maker Faire in Delft.

3D printed lamps

Faire: Delft
Maker: Makerspace Delft
Home: west-vlaanderen, Belgium
As part of the Makerspace Delft exibition we will be 3D printing large living lamps at our booth.

Stichting Stunt

Faire: Delft
Maker: Stichting Stunt
Home: Zuid Holland, Nederland
Stichting Stunt is een sociale onderneming en ontwerpt en produceert unieke, duurzame producten uit restmaterialen. Ze worden gemaakt door deelnemers in de leerwerkbedrijven van Stunt. Ambachtelijkheid, hergebruik en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onze drijfveren. Op de Maker Faire laten we graag zien hoe we dat doen!

Mini Painting

Faire: Delft
Maker: Gina Ketelaars
Home: Zuid-Holland, Nederland
Studio Ginart is professioneel schilder van miniaturen en modellen van verschillende bordspellen en wargames. Denk hierbij aan Dungeons and Dragons, Warhammer, Star Wars Legion, en anderen. Tijdens de Faire geeft ze korte workshops en demonstraties.

recyclen met gedoneerde stoffen.

Faire: Delft
Maker: TinT, de Ruimte, Ipsedebruggen
Home: zuid-holland, Nederland
Bij de textielgroep TinT maken we samen met onze clienten mooie produkten van gedoneerde stoffen. Via IKEAdelft krijgen we stoffen binnen uit de showroom, die we sorteren en verwerken tot bv. een mooie tas, een kladblokhoes of een kussen. Onze clienten werken met stappenplannen waardoor het werk in kleine stappen aangeleerd kan worden en iedereen een bijdrage kan leveren aan het proces. TinT is onderdeel van vakgerichte dagbesteding de Ruimte, Ipsedebruggen

Do Not Miss out on Early Bird Tickets to Maker Faire Bay Area!

Days
Hours
Minutes
Seconds